HighTech Europe lanceert Food Tech Innovation Portal

Printervriendelijke versieSend by email

 

Sinds 1 mei 2013 is het ‘Food Tech Innovation Portal’ van het Europese ‘HighTech Europe’ project publiek beschikbaar. Op dit portaal kan u kennismaken met diverse productieproces gerelateerde technologieën.

Na 4 jaar ontwikkelen en samenbrengen van data wordt het ‘Food Tech Innovation Portal’ gelanceerd. Dit web portaal in Wikipedia stijl is een ware inspiratiebron ter bevordering van open innovatie en netwerking. Het portaal biedt een overzicht van proces gerelateerde technologieën, inclusief ruime beschrijvingen van werkingsmechanismen, procesparameters en toepassingen. Daarnaast wordt ook de status van iedere technologie beschreven. Die kan variëren van onderzoeksfase tot commercieel beschikbare toepassingen. Bij iedere technologie wordt ook aangegeven waar er infrastructuur beschikbaar is voor testen en welke contactpersonen aangeschreven kunnen worden.

De kwaliteit van de inhoud van het portaal wordt gegarandeerd via een ‘review’ proces en regelmatig aangepast. Het portaal is gratis beschikbaar. Sommige functies zijn echter enkel beschikbaar na registratie bij het ‘Associated Membership Platform’ (AMP) van HighTech Europe waar Flanders’ FOOD sinds 2010 bij aangesloten is.

Food Factory of the Future
Ook bij Agentschap Ondernemen, Flanders’ FOOD, Agoria en Sirris lopen er acties om voedingsbedrijven te ondersteunen bij het introduceren van nieuwe technologieën. Sinds maart 2013 kunnen bedrijven uit de voedingssector hiervoor terecht bij het NIB project ‘Food Factory of the Future’.

Bronnen:
www.hightecheurope.eu
www.foodtech-portal.eu