Perazijnzuur sensoren

Printervriendelijke versieSend by email

Perazijnzuur is een veelzijdig ontsmettingsmiddel en krachtig oxidatiemiddel gebruikt in uiteenlopende toepassingen in de voedingsindustrie. Het wordt gebruikt om apparatuur, pasteurs, tanks, pijpleidingen, verdampers, vulstoffen en contact oppervlakken te ontsmetten in voedselverwerkende bedrijven zoals, zuivelfabrieken, brouwerijen en wijngaarden. In veel gevallen wordt perazijnzuur verkozen boven chloor omdat het geen giftige bijproducten vormt of de smaak van het product beïnvloedt.

De sensoren zijn in staat om selectief sporen perazijnzuur in waterige oplossingen te bepalen en controleert de afwezigheid van perazijnzuur na het spoelen, ook in gevallen waar waterstofperoxide aanwezig is. De perazijnzuur tests voor hogere concentraties van perazijnzuur zijn geschikt voor het controleren of de voorgeschreven concentraties van de op perazijnzuur gebaseerde reinigingsmiddelen worden onderhouden. Regelmatige controle wordt aanbevolen aangezien perazijnzuur oplossingen zeer onstabiel zijn.

Er bestaan meerdere types sensoren voor het opmeten van perazijnzuur. Deze sensoren variëren van kleurstrips tot continue meting met behulp van een polarografische sensor. In een document worden enkele types meetoplossing voorgesteld volgens producent met bijhorende productbeschrijving en verwijzing naar de website. We delen de oplossingen op in 5 klassen: Kleurstrips, kleurstrips met digitale uitmeting, kleurampulen met digitale uitmeting, colorimetrische titratie en continue polarografische detectie. U kan dit document op vraag verkrijgen indien u lid bent van Flanders Food. Onderstaande tabel geeft alvast een overzicht van de voor- en nadelen van deze sensoren.

tabel perazijnzuur sensoren